O autoru

Goran Nikolić rođen je 1976. godine u Pančevu. Poslednjih 15 godina se aktivno bavi fotografijom. Iskustvo je stekao kao fotoreporter u lokalnim nedeljnim novinama, ali su njegove fotografije objavljivane i na naslovnim stranama poznatih dnevnih novina u Srbiji, poput Blica, Večernjih Novosti, Sportskog žurnala i drugih.

Njegovo dosadašnje iskustvo profesionalnog fotografa obuhvata rad u različitim domenima primenjene i umetničke fotografije: reportažna, reklamna, still life, modna, portretna, pozorišna, pejzažna. Tokom proteklih godina bio je angažovan kao zvanični fotograf nekoliko različitih muzičkih festvala, sportskih manifesacija i karnevala. Honorarno je sarađivao sa Turističkom organizacijom Pančeva, a rezultat te saradnje su zvanične razglednice grada.

Do sada je imao više samostalnih izložbi od kojih je poslednja bila izložba umetničkih fotografija pod naslovom “Tišina” 2016. godine.

Iza sebe ima saradnju sa velikim industrijskim i modnim firmama kao što su “HIP Petrohemija” i Modna kuća “Passage”, a poslednjih nekoliko godina zvanični je fotograf predstavništva “Golden Rose” u Srbiji. Fotografije su mu objavljene u monografijama “Kulturnog centra Pančevo”, JKP “Zelenilo”, na naslovnim stranama knjiga prof. dr Milana Milića i Ildiko Erdei. Na omotima muzičkih bendova “Milan Petrović Quartet” i “Alex & Fergusons” takođe su njegove fotografije.

Od 2010. godine radi u svom fotografskom ateljeu u Pančevu i posvećen je daljem učenju i istraživanju u oblasti fotografije.

image/svg+xml

Menu